Tips voor het winterklaar maken van je Spa

Je spa winterklaar maken? Dat is natuurlijk niet altijd nodig. Dit is vooral afhankelijk van jouw specifieke gebruik van de spa. Wil je de spa in de winter gebruiken? Dan is het niet nodig om de spa winterklaar te maken. Dit is wél nodig als jij je spa in het winterseizoen niet wilt gebruiken.

1. De energietoevoer uitzetten
Het begint allemaal met het uitschakelen van de energietoevoer. Je spa heeft in de winter geen stroom nodig als je deze niet gebruikt, dus schakel de stroom naar je spa volledig uit.

2. Het spawater afvoeren
Ga je de spa winterklaar maken en weet je zeker dat je de spa écht niet meer gaat gebruiken de komende maanden? Laat de spa dat leeglopen via de afvoeropening. Je wilt in het nieuwe seizoen weer genieten van gezond spawater, dus de spa reinigen is onvermijdelijk.

3. De blower activeren
Er blijft altijd wat water zitten onder de zitplaatsen in je spa. Het is belangrijk om ook dit water eruit te halen. Dit doe je door de blower een halve minuut te laten draaien wanneer de spa leeg is. Zo wordt ook het laatste beetje water uit de lichttoevoer geblazen.

4. Op naar de zekeringkast
Je hebt natuurlijk al de stroom van de spa afgehaald in de eerste stap, maar dan ben je er nog niet. Het is belangrijk om ook in de zekeringkast de stroomtoevoer naar je spa stop te zetten door de schakelaar uit te zetten.

5. De spa goed drogen
Tijd om met de handdoek aan de slag te gaan. Droog de spa helemaal goed af. Natuurlijk kun je hiervoor ook gebruik maken van een waterzuiger of een dweil. Belangrijk is dat echt al het vocht eruit verdwijnt.

6. Handdoeken plaatsen
Je gaat de spa winterklaar maken en dat betekent dat je meerdere handelingen gaat verrichten waarbij er toch nog wat water tevoorschijn kan komen. Plaats daarom handdoeken in je spa, zodat het eventuele water direct goed opgevangen wordt.

7. De filtercartridge verwijderen
Je kunt nu de filtercartridge gaan verwijderen. Besteed hierbij ook aandacht aan de filterhuls, want ook hier kan wat water achterblijven.

8. De fittingen losschroeven
Heb je een spa met fittingen die los te schroeven zijn? Dan kun je deze losschroeven voor de winter. Gewoonlijk vind je deze fittingen aan de beide kanten van de pomp en de verwarmer. Houd er rekening mee dat er water uit zal lopen, dus houd de handdoek in de aanslag. Je kunt direct de afvoerpluggen verwijderen.

9. De leidingen uitzuigen
Nu is het tijd om ook het achtergebleven water uit de leidingen te gaan verwijderen. Je kunt hiervoor gebruik maken van een waterzuiger en luchtcompressor. Plaats de slang eenvoudig tegen elke jet van je spa en je zuigt al het achtergebleven water weg. Ook hierbij zal nog wat water vrijkomen via de fittingen. Je kunt nu alles nog één keer goed schoonmaken.

10. De spa cover bevestigen
Bovenstaande stappen hebben ervoor gezorgd dat je echt zo veel mogelijk water uit je spa hebt weten te krijgen. Zo zie je dat de spa winterklaar maken best nog wel wat handelingen bevat, maar het is zeker de moeite waard. Nu je alle stappen hebt doorlopen en de spa helemaal schoon en droog is kun je de spa cover bevestigen voor de winter.

Ga jij ook je spa winterklaar maken?
Wil jij je spa in het winterseizoen niet gebruiken en ga je de spa winterklaar maken? Dan helpt ons stappenplan hier goed bij. Natuurlijk kan het zijn dat je toch nog vragen hebt of dat je advies nodig hebt over het winterklaar maken van je spa. Neem dan gerust vrijblijvend contact met ons op. Wij helpen je graag verder.

Terug naar homepage
Maak een afspraak
06 53348417
  • Direct persoonlijk contact

  • Levering in de gehele Benelux

  • Ook ’s avonds & op zondag bereikbaar

  • Showroom in Zoelen

  • Centraal gelegen (vlakbij Tiel)

  • Proef bubbelen mogelijk!